Om Zen Coaching

Zen Coaching handlar om att hitta hem till sig själv genom att lyssna till sina känslor och behov. Alla människor har behov och allt vi gör är för att tillgodose dem. Vi skapar oss strategier för att tillfredsställa behoven, men ibland är strategierna inte så effektiva och leder oss inte dit vi vill. Då kan det vara bra att göra en djupdykning bland behoven för att se vad vi egentligen längtar efter.

Under hela livet händer saker som formar oss till de vi är. Ibland händer jobbiga saker som gör att vi bygger upp skydd omkring oss för att hantera det som är jobbigt. Dessa skydd blir till mönster och ibland hjälper de oss inte alls. Det kan vara bra att vara medveten om våra mönster så att vi kan välja hur vi ska hantera dem och fundera över om mönstret är hjälpsamt eller om vi vill välja något annat. Genom medvetna val får vi tillgång till vår fulla kraft och därifrån kan vi skapa våra liv och leva fullt ut!

Zen betyder meditation, sanning, närvaro, medvetenhet, lätthet, klarhet och varande. Coaching är ett sätt att stödja och stärka oss själva och andra genom djupt lyssnande och kraftfulla frågor. Zen Coaching är en enkel, kraftfull coachingmetod som är utvecklad genom inspiration av synsätt från både öst och väst. Det förenar djupt, inre utforskande med handlingskraftiga verktyg genom coaching och ledarskap. 

 

Vad drömmer du om?
Vad längtar du efter?
Följ ditt hjärta!

Jag kan stötta dig i utforskandet av dessa frågor!

En intention jag har är att stötta dig i kontakten med din längtan och att du utifrån den sedan kan formulera dina drömmar och hitta tryggheten att våga följa ditt hjärta.

Zen Coaching grundades av Kåre Landfald som är inspirerad av bland annat Non Violent Communication (NVC) av Marshall Rosenberg, The Diamond Approach av A.H Almaas, Mindfulness av Thich Nhat Hahn och Cooperative Coaching av Whitworth och Sandahl. Här finns mer information: www.zen-coaching.com